Az algák jótékony hatásairól
Az algát az élet forrásának tekintjük, igazi ajándék az emberek számára.
Az algák a szervezet számára létfontosságú, nélkülözhetetlen mikro- és makrotápanyagokat tartalmaznak
Információnk a tájékozódást segítik, magyarázó jellegűek, kérjük részletesebb információért kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!
Az algát az élet forrásának tekintjük, igazi ajándék az emberek számára.
Számtalan jó és hasznos tulajdonsággal rendelkezik, ezért is használják fel számos területen.
Olyan aminosavak, proteinek és vitaminok esszenciája, amelyek kitűnően képesek kiegészíteni még az egyoldalúan táplálkozó emberek étrendjét is,
optimalizálják a zsírsav szintjét, és segítenek az ideális testsúly kialakításában.
Rostjai magukba szívják, és kiürítik a lerakódó káros és mérgező anyagokat, amik a gyulladt, aknés bőr kialakulásáért felelősek.
Az akne egy gyakori bőrbetegség. Jellegzetessége az, hogy a bőrben eltömődnek a pórusok és pattanások jelennek meg.
Bár az akne ritkán számít súlyos megbetegedésnek, jelentős kellemetlenséget és érzelmi stresszt okozhat, továbbá a bőr hegesedését eredményezheti.
A Spirulina és a Chlorella a legismertebb, és egyben legnépszerűbb mikroalga típusok, a szervezet számára rengeteg hasznos anyagot tartalmaznak.
A két alga külön-külön is hatásos, de együttes fogyasztásukkal még jobb eredményt érhetünk el, mivel egyedi hatásmechanizmusaik összeadódása révén
nagyobb mértékben járulhatunk hozzá az egészség, a szépség és az energia fokozásához, illetve fenntartásához.
Az emberi fogyasztásra is alkalmas algák kivételes tulajdonságaiknak köszönhetően egyre népszerűbb összetevők a különböző étrend-kiegészítőkben.
Természetes vitamin-, ásványianyag- és tápanyagforrás
A kutatási eredmények alapján elmondható, hogy élelmiszereink közül az algák (kiemelve a Spirulinát és a Chlorellát) rendelkeznek a legmagasabb ásványianyag-, vitamin- és tápanyagtartalommal.
Az algák a szervezet számára létfontosságú, nélkülözhetetlen mikro- és makrotápanyagot természetes, jól hasznosuló és könnyen felszívódó formában tartalmazzák.
Energianövelés, egészségmegőrzés, szépségápolás
Az algák kiváló B-vitamin-forrásnak tekinthetők, mely vitamincsoport szabályozza a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét (így az energiatermelést).
Ráadásul az idegrendszer megfelelő működéséhez, továbbá a bőr, a szem és a haj egészségéhez is hozzájárul.
Az algák kiválóan hasznosuló vasat, magnéziumot, kalciumot, cinket, szelént, káliumot tartalmaznak, de megtalálható bennük számos fontosabb színanyag (karotinoid vegyületek) is.
A karotinoidok (pl. alfa- és béta-karotin, lutein, zeaxantin, fikocianin) antioxidáns hatásuknál fogva hozzájárulhatnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, az allergiakezeléshez, a vérképzéshez, az edzés utáni regenerációhoz, a sérülések, sebek gyógyításának gyorsításához, valamint a gyulladáscsökkentéshez és a szürke hályog kialakulásának kockázatcsökkentéséhez
Vegán fehérjeforrás
Az algák proteintartalmuknál fogva kiváló fehérjeforrásként lehetnek jelen a szigorú vegetáriánus vagy vegán táplálkozásban.
Aminosav-összetételüket tekintve nem komplettek; a Spirulinában a metionin és a lizin, a Chlorellában a metionin mennyisége elégtelen.
Ezt az apró hiányosságot szem előtt tartva azonban kiváló kiegészítője lehet az állati eredetű termékektől mentes életvitelnek.
Indirekt teljesítményfokozás, felépítő folyamatok segítése
Az algák használatával közvetlenül (direkt módon) nem növelhető a sportbeli teljesítőképesség, de a Spirulina és a Chlorella algák számos pozitív hatása révén közvetetten hozzájárulhatunk a teljesítményfokozáshoz, a fáradtság csökkentéséhez és a kimerülés késleltetéséhez.
A vérképzésben betöltött szerepük révén fokozzák a vörösvérsejtek termelődését.
Mindez a javuló szöveti oxigénellátásban és fokozott anyagcserében mutatkozik meg, melyeknek nagy szerepe lehet a felépítő folyamatokban.
Fogyókúra, fogyás támogatása
Az elhízás fő oka az endokrin rendszer helytelen táplálkozási egyensúlyzavarból eredő nem megfelelő működése.
Az ennek hatására kialakuló szénhidrátéhség csökkenthető a kiegyensúlyozott Spirulina – Chlorella algaformulában megtalálható mikrotápanyagok rendszeres bevitele útján.
A táplálkozási egyensúlyzavar helyreállítása mellett a Spirulina alga az által is hozzájárulhat a fogyáshoz, a testzsír csökkentéséhez, hogy GLA-t juttat a szervezetbe.
A GLA egy esszenciális zsírsav, ami segíti a vércukor és az inzulin szabályozását.
A Spirulina a GLA által hozzájárul az egyenletesebb vércukorszint kialakításához, aminek hatására az éhségérzet később jelentkezik.
Ezen kívül a Spirulina fehérjetartalma révén késlelteti a hipoglikémiás éhségérzetet.
Prebiotikus hatás
A Spirulináról számos tanulmány bizonyította, hogy prebiotikumokra jellemző tulajdonságokat mutat.
A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, melyek a vastagbélben elősegítik a jótékony hatású probiotikumok szaporodását, működését.
Prebiotikus hatásánál fogva a Spriulina segíthet az egészséges bélflóra fenntartásában, ezzel ugyancsak hozzájárulva az immunrendszer erősítéséhez.
Alga készítmények esetén rendkívül fontos a beszerzési forrás megbízhatósága.
Nagyon kell vigyázni, hogy az alga tiszta vízből származzon, mert ez a növény minden szennyeződést magába szippant.
Forrás: https://www.hazipatika.com/
Ezért fogyaszd a Spirulina algát rendszeresen
Videó szerzője: Ujhelyi Szabolcs Zoárd
- Találatok: 1259