Skip to main content
Hungary 95.3% Hungary

Total:

45

Countries
141738
Today: 97
Total: 141,738

Programajánló

Vitorlázórepülő Nyílt Nap 2023. 09. 30. Pécs-Pogány

Vitorlázórepülő Nyílt Nap Pécs-Pogányi reptér
vitorlazo rep nyiltnap
Vitorlázórepülő Nyílt Nap 2023. 09. 30.

Időpont :2023. szeptember 30. szombat  09:00-12:00 között.

Helyszín: Pécs- Pogány reptér

Aeroclub Pécs eseménye

Aeroclub Pécs

Gyere, ismerkedj meg a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klub tájékoztatóján a vitorlázórepüléssel! Beszélgess sportrepülő pilótákkal, nézd meg, ülj bele a repülőgépekbe!

Az esemény szept. 30-án, szombaton lesz, 09:00-12:00 között várjuk az érdeklődőket.
(Rossz idő esetén 1 nappal később, okt. 1-én, vasárnap tarjuk az eseményt.)

Hamarosan indul vitorlázórepülő pilóta képzésünk. Használd ki a lehetőséget, a vitorlázórepülés számodra is elérhető!

Gyakori Kérdések

Ez egy repülőnap?
Nem. A nagyszabású eseményektől eltérően, mint pl. Pécs-Pogány Repülőtéri Nyílt Nap vagy a Kecskeméti Repülőnap, ahol a repülés mellet más attrakciók is vannak, a Vitorlázórepülő nyílt napon a Baranya Megyei Repülő és Ejtőernyős Klubbal, a vitorlázórepüléssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az esemény fő célja a növendéktoborzás. Nem lesz ételudvar, ajándékvásár és nincs kisgyermekeknek szóló program sem.

Mi lesz a program?
A klub életébe nyújtunk bepillantást. Vitorlázó- és motoros repülőink lesznek kiállítva, azokat lehet közelről megnézni, beülni. A vitorlázórepülés iránt érdeklődők részére tájékoztatót tartunk és lesz repülési lehetőség is.

Mivel lehet repülni?
A Vitorlázórepülő nyílt napon, költségmegosztás mellett lesz lehetőség a vitorlázórepülés kipróbálására. A bemutató repülés 2 személyes vitorlázógéppel történik, a pilóta mellett 1 fő utas foglalhat helyet. A vitorlázó-repülőgépet motoros repülőgép vontatja fel, a repülés kb. 10 percig tart.

A bemutatórepülés 18.000 Ft hozzájárulás mellett lehetséges. Több géppel készülünk, de a helyek száma korlátozott. Érdemes időben érkezni.

Hol lesz?
Találkozó 9 órakor, a klubhangárnál lesz. A klubhangár nem a repülőtér közismert terminálépületénél van, hanem a pogányi bekötőútról közelíthető meg. Az 58-as útról, az autópálya és a repülőtér között, Pogány felé kell lefordulni, majd 1,5km után jobbra, fehér-piros sorompó mögött egy sárgásbarnás, nagy hangárépületet kell keresni.

 Kövesd az eseményt, hogy további információkról, esetleg változásokról tájékoztatást kapj!

További információkért kattints ide.

Nyílt nap a reptéren 2009. okt. 17. Free flying day, Pécsi Aeroclub
Videó szerzője: Pal Pelle

  • Találatok: 111