Skip to main content
Hungary 95.3% Hungary

Total:

45

Countries
141738
Today: 97
Total: 141,738

Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete

Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete

  • Érdekvédelem
  • Munkavállalás elősegítése
  • Rehabilitáció, képzés, átképzés
  • Közművelődési és sport programok
  • Kirándulások, bel- és külföldi túrák, üdülések
  • Szervezett rendezvények, programok, kiállítások

Kérjük, hogy segítse Egyesületünk munkáját támogatásával.

Egyesületünk OTP Banknál vezetett számlaszáma: 11731001-20040620

Köszöntünk az oldalunkon!

Ha bármi kérdésed van az egyesület szolgáltatásaival, életével, programjaival kapcsolatban keresd közvetlenül a csoportvezetőket,(elérhetőségeik a kapcsolat menüpontban),
vagy írj e-mailt az  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!
Köszönjük!


Sorstárstól-Sorstársnak
Segédeszköz börzesortars face csop optimized
A Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete elhatározta, hogy szeretne a jövőben segíteni elsősorban azon tagjainak, akik anyagi nehézségek miatt nem tudnak hozzájutni egyes segédeszközökhöz.
Ezért tisztelettel kérjük azokat a tagtársainkat, akiknek van használható segédeszközük, amit már nem használnak, azokat nemes felajánlásuk révén juttassák el sorstársaiknak!
Szeretnénk, hogy jelentkezzenek azok, akik az említett nehézségek miatt nem tudnak hozzájutni az életük mindennapjait könnyebbé tevő segédeszközhöz, de nagy szükségük lenne rá.

Csatlakozom a Sorstárstól-Sorstársnak csoporthoz


Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete

A Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete (MBE) 1978-as megalakulása óta a Baranya Megyében élő mozgáskorlátozottak – mintegy tízezer fő –, és családjaik érdekében tevékenykedik, képviseli és védi érdekeiket.
Az egyesület 1988-tól közhasznú szervezetként, tíz kistérséghez kapcsolódó helyi csoportban végzi munkáját.
A tevékenység az MBE alapító okiratában lefektetett elvek mentén folyik, választott tisztségviselőkkel.
A 2020. év fontos változásokat hozott. Más tisztségviselőket választottunk, és módosult az alapszabályunk is.
Egyesületünk formálódó, integrálódó, innovatív érdekvédelmi közösség.
Az egyesület kiemelt feladatának tekinti a hátrányos helyzetű, a fogyatékkal élő, és ezen belül különösen a mozgáskorlátozott társaink munkavállalásának elősegítését.
Ennek érdekében több munkáltatóval, köztük rehabilitációs céggel áll kapcsolatban.
Célunk a rehabilitáció utáni munkába állás és továbbképzés elősegítése.
Szintén fontos feladatunk a megváltozott munkaképességű, de munkaképes emberek rehabilitációja, képzése, átképzése, annak érdekében, hogy a képességeiknek megfelelő munkakör betöltésére váljanak alkalmassá.
Mint akkreditált munkáltató hat főt foglalkoztatunk, hogy segítsék munkánkat, céljaink elérését. Számos szervezettel, alapítvánnyal, munkaügyi, egészségügyi, oktatási és képző intézménnyel tartunk fenn szinte napi kapcsolatot.
A képviseleti demokrácia elvének megfelelően az MBE képviseli a tagságot társadalmi, állami, közigazgatási szervek előtt, valamint az 1981-ben megalakult ernyőszervezetben, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségében (MEOSZ) is.
Nem hagyhatóak figyelmen kívül az egyesület tagjai számára szervezett közművelődési- és sportprogramok, kirándulások, bel- és külföldi túrák, üdülések és az évfordulókhoz kapcsolódó, a tagság számára szervezett rendezvények, programok, kiállítások sem.
Egyesületünk nyitott, soraiba várja a megyében élő mozgáskorlátozott sorstársakat, támogatókat.
Nyitottak vagyunk abban is, hogy tagjaink kezdeményezéseit, javaslatait felkarolva, programunkba építsük azokat.
Kérjük, hogy támogassa Egyesületünk munkáját!
Egyesületünk OTP banknál vezetett számlaszáma: 11731001-20040620

                                              Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesületecsoportkep mbe
                                                                       Weboldalunk használati feltételeit megtekintheti ide kattintva
 
Legújabb blog bejegyzések

FOGYATÉKKAL ÉLŐK ÉS ROKKANTAK ÁLMA, „VALAHOL EURÓPÁBAN”

                                          December 3. a fogyatékossággal élő emberek világnapja

fogyatekos almok
A kisgyermekek közül sokan, már óvodás, vagy kisiskolás korukban arról álmodoznak, hogy „mi leszek, ha nagy leszek” - közben, ahogy múlnak az évek - a szüleik segítségével céltudatosan tervezik a jövőjüket. A szerencsésebbek életét végigkísérik a beteljesült álmok. Azonban akadnak olyanok is, akik életük során betegség, baleset, vagy katasztrófa miatt fogyatékkal élőkké válnak. Rájuk, az ő megpecsételt sorsukra gondolt az ENSZ, amikor 1992-ben arról döntött, hogy minden év december 3.-át a fogyatékossággal élő emberek világnapjává nyilvánította. A 2006. decemberben elfogadott - fogyatékossággal élők jogainak védelméről szóló - egyezmény azért született, hogy a 650 millió fogyatékossággal élő ember ne szorulhasson többé a társadalom perifériájára. Magyarország elsők között csatlakozott az új ENSZ egyezményhez.

NOVEMBERIG BÖJTÖLTEK A NYUGDÍJSZERŰ ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐK…

Feszült várakozással teli hosszú hónapokon vannak túl a nyugdíjszerű ellátásban részesülők.
dilemma
Az időseknek, a rokkantaknak és fogyatékkal élőknek egész évben a sokkolóan magas infláció miatt vissza kellett fogniuk a fogyasztásaikat.
Novemberig szó szerint, böjtölniük kellett - az újabb nyugdíjemelésre várakozva – mivel egész évben ők hiteleztek az államnak, ha az inflációkövető nyugdíjak csak kullogtak az infláció után. November 10-én végre megérkeztek a nyugdíjakkal és nyugdíjszerű ellátásokkal együtt – az idősek és a rokkantak folyószámlájára – a januárig visszamenőleges emelésekkel kiegészült összegek is.

SZOCIÁLIS KRÍZIS AZ OTTHONÁPOLÁSI DÍJAK DÖBBENETESEN ALACSONY ÖSSZEGE MIATT

apolasidij mertek
Nem túlzó a kijelentés, hogy siralmas a helyzete azoknak a családoknak, ahol fogyatékkal élők, rokkantak, vagy idős hozzátartozók ápolását kell megoldani a közeli hozzátartozónak.
A napi 24 órás helytállásért csupán „aprópénzt fizet” az állam. Az ápolásra szoruló személy állapotától függően, 2023. évben az alapösszegű ápolási díj bruttó: 45. 665,-Ft/hó összegű, a megemelt ápolási díj bruttó: 68.500,-Ft/hó összegű, a kiemelt ápolási díj: 82.200,-Ft/hó összegű csupán. Ezek az alacsony összegű pénzbeli ellátások nyugdíj-járulék kötelesek.