Skip to main content
Hungary 95.3% Hungary

Total:

45

Countries
141737
Today: 96
Total: 141,737

Blog

FOGYATÉKKAL ÉLŐK ÉS ROKKANTAK ÁLMA, „VALAHOL EURÓPÁBAN”

                                          December 3. a fogyatékossággal élő emberek világnapja

fogyatekos almok
A kisgyermekek közül sokan, már óvodás, vagy kisiskolás korukban arról álmodoznak, hogy „mi leszek, ha nagy leszek” - közben, ahogy múlnak az évek - a szüleik segítségével céltudatosan tervezik a jövőjüket. A szerencsésebbek életét végigkísérik a beteljesült álmok. Azonban akadnak olyanok is, akik életük során betegség, baleset, vagy katasztrófa miatt fogyatékkal élőkké válnak. Rájuk, az ő megpecsételt sorsukra gondolt az ENSZ, amikor 1992-ben arról döntött, hogy minden év december 3.-át a fogyatékossággal élő emberek világnapjává nyilvánította. A 2006. decemberben elfogadott - fogyatékossággal élők jogainak védelméről szóló - egyezmény azért született, hogy a 650 millió fogyatékossággal élő ember ne szorulhasson többé a társadalom perifériájára. Magyarország elsők között csatlakozott az új ENSZ egyezményhez.

Bővebben

  • Találatok: 132

NOVEMBERIG BÖJTÖLTEK A NYUGDÍJSZERŰ ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐK…

Feszült várakozással teli hosszú hónapokon vannak túl a nyugdíjszerű ellátásban részesülők.
dilemma
Az időseknek, a rokkantaknak és fogyatékkal élőknek egész évben a sokkolóan magas infláció miatt vissza kellett fogniuk a fogyasztásaikat.
Novemberig szó szerint, böjtölniük kellett - az újabb nyugdíjemelésre várakozva – mivel egész évben ők hiteleztek az államnak, ha az inflációkövető nyugdíjak csak kullogtak az infláció után. November 10-én végre megérkeztek a nyugdíjakkal és nyugdíjszerű ellátásokkal együtt – az idősek és a rokkantak folyószámlájára – a januárig visszamenőleges emelésekkel kiegészült összegek is.

Bővebben

  • Találatok: 270

SZOCIÁLIS KRÍZIS AZ OTTHONÁPOLÁSI DÍJAK DÖBBENETESEN ALACSONY ÖSSZEGE MIATT

apolasidij mertek
Nem túlzó a kijelentés, hogy siralmas a helyzete azoknak a családoknak, ahol fogyatékkal élők, rokkantak, vagy idős hozzátartozók ápolását kell megoldani a közeli hozzátartozónak.
A napi 24 órás helytállásért csupán „aprópénzt fizet” az állam. Az ápolásra szoruló személy állapotától függően, 2023. évben az alapösszegű ápolási díj bruttó: 45. 665,-Ft/hó összegű, a megemelt ápolási díj bruttó: 68.500,-Ft/hó összegű, a kiemelt ápolási díj: 82.200,-Ft/hó összegű csupán. Ezek az alacsony összegű pénzbeli ellátások nyugdíj-járulék kötelesek.

Bővebben

  • Találatok: 543