Skip to main content
Hungary 95.3% Hungary

Total:

45

Countries
141739
Today: 98
Total: 141,739

Blog

Itt a jelen, szomorú a magyar rokkantak nyugdíjasok valósága

Itt a jelen, szomorú a magyar rokkantak nyugdíjasok valósága
sors nyugdijasok
Kihúzták alólunk az egészségügyet a nyugdíjasokra is rájár a rúd

A 2012. év január 1. óta hatályos törvények miatt, melyek a rokkantakat érintik  a  veszélyes munkakörökben dolgozók korkedvezményes nyugdíjának megszüntetése miatt is bajban vannak az egészségkárosodott, vagy balesetet szenvedett katonák, rendőrök, tűzoltók, mentősök, bányászok és egyéb veszélyes munkakörben dolgozók, ha az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt megrokkannak, mert akkor aprópénzen nyomorognak súlyos betegen, amíg a 65. életévüket be nem töltik.

Egy 63. éves mentőápoló tiszt sajnálatos példáján keresztül „megvilágosodhatunk”, hogy a döntéshozók micsoda embertelen törvényt hoztak a megrokkant emberek ellen.
Olyanok ellen is, akik mások életét mentve önhibájukon kívül rokkantak meg és komoly betegségük mellett még anyagilag is kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.
Erről bővebben ITT olvashatunk.

A HÁZIORVOSOK KEZE IS MEG VAN KÖTVE....

Kihúzták alólunk az egészségügyet is!
Vannak olyan súlyos betegségek, melyekhez rendszeres laborkontroll szükséges.
A döntéshozók a betegeket talán el akarják tenni láb alól, ha maratoni várólisták vannak mindenhol?
Már előbb-utóbb minden állami egészségügyi vizsgálatot lekorlátoznak? Időpontkérésre a telefont se veszik fel, időpontot sem adnak, össze-vissza hazudoznak, ha a beteg érdeklődni mer.
Közben, amikor még ellenzékben voltak, 2009. év végén, amikor elfogyott az egészségügyi kassza pénze, akkor, amikor két hétig -december 15–31. között – csak a sürgős műtéteket végezték el, akkor a semmiért is a mostani kormányzópárt őrjöngött.
Azt ordították, hogy „aktív eutanázia van”, miközben ezerszer jobb volt az akkori betegellátás a mostaninál.
Mára már, valóban ellátatlanul hagyják a betegeket, aminek egyre több halál is lehet a következménye.
Már nemcsak a betegeket nézik hülyének, hanem az orvosokat is?
Hírforrás ITT

A NYUGÍJASOKRA IS RÁJÁR A RÚD!

Megállíthatatlan a nyugdíjasok elszegényedése Magyarországon a KSH Háztartások életszínvonalát vizsgáló kiadványa szerint, amelyből kiderül, hogy ismét nőtt a csoport körében a relatív jövedelmi szegénységben élők száma. Relatív jövedelmi szegényeknek azokat nevezi a statisztika, akiknek jövedelme nem éri el a medián ekvivalens jövedelem 60 százalékát, vagyis a szegénységi küszöböt. 
A Nyugdíjas Parlament szerint nagy a baj: a szegénységi küszöb alatt él a nyugdíjas társadalom 21 százaléka és vitatja, hogy „élhető” kategóriába tartozna Magyarország.
Riasztóan alacsony a nyugdíjak reálértéke... erről bővebben ITT olvashatunk.
A szakértők szerint lehet, hogy nem is lesz már az idén nyugdíjemelés, miközben az élelmiszer-infláció nagyon magas, miközben az időseknek nemcsak ennie kell, hanem a gyógyszerekre is egyre többet költenek, főleg, ha a gyógyszer gyártók adója miatt megdrágulnak a pirulák, miközben a 2,4 millió nyugdíjszerű ellátottak kétharmada valamilyen krónikus betegségtől szenved.
Az év első öt hónapjában átlagosan 25,8%-ra jön ki a nyugdíjas infláció, ami januárban 27,4%, februárban 26,9%, márciusban 26,7% áprilisban 25,3% és májusban 22,9% volt.
A nyugdíjas szervezetek is jelezték, hogy az időseknek évközi nyugdíjemelésre lenne szükségük, de a döntéshozók jelenleg nem mutatnak erre hajlandóságot.

Ennyit ér csupán a nyugdíjasok megbecsülése?
Így akár el is maradhat az évközi további nyugdíjemelés?

 

 

 

  • Találatok: 202