Öt természetes immunerősítő a téli megfázás ellen

A hideg és nyirkos időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének
Információnk a tájékozódást segítik, magyarázó jellegűek, kérjük részletesebb információért kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!
A hűvösebb napokkal és a nulla fok körüli hajnali hőmérséklettel a náthaszezon is megérkezett.
A hideg és nyirkos időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének, azonban egy kis odafigyeléssel, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával
az őszi megfázás is könnyen elkerülhető.
A megfelelő higiénia és a rendszeres mozgás mellett a tudatos táplálkozás is fontos ahhoz, hogy immunrendszerünk jól működjön,
hiszen bizonyos ételek fogyasztásával jelentősen erősíthető a szervezet védekezőképessége.
Ehhez nem kell több, mint hogy a jól ismert immunerősítő szuper-élelmiszerek közül néhányat gyakrabban együnk.
De mik azok az ételek, amik télvíz idején a legjobban támogatják az immunrendszerünket?
Kakukkfűszirup:
A kakukkfűszirup nemcsak az immunrendszer erősítésére alkalmas, hanem az ősszel és télen oly gyakori légúti megbetegedések megelőzésére, illetve azok kezelésére is.
A -, B1-, B2-, B3-, B5 -, B6 és a C-vitamin mellett nagyobb mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat.
Azoknak is ajánlott, akik már lebetegedtek, mivel a kakukkfűszirup csillapítja a köhögést, nyugtatja a hörgőket és enyhíti a nátha tüneteit.
Homoktövis:
A homoktövis természetes immunerősítő „csodanövény” értékes fitotápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, és a benne lévő rendkívül magas vitamintartalom
(A-, B-, C-, E-, K-, P-vitamin) miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre, főleg, ha velő formájában fogyasztjuk.
Télen különösen ajánlott, mert tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom.
Érdemes termelői homoktövis termékek közül választani, mert azok olyan kíméletes módszerrel készülnek, amelyek megőrzik a növény értékes hatóanyagait
Propolisz:
A propoliszt általános immunerősítőként, vagy átfutó betegségeknél (például a megfázás első jeleinél) javasolt alkalmazni, hiszen annyira hatásos, hogy „természetes antibiotikumnak” is szokták hívni.
De nemcsak megfázás esetén ajánlott, mert számos egyéb jó tulajdonsággal rendelkezik: gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő,
valamint vírus- és gombaölő hatása is van. Fogyasztását belsőleg, tinktúra formájában vagy mézbe keverve ajánlott.
Fekete ribizli:
A fekete ribizlit régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban, hiszen jótékony hatást gyakorol a szív és érrendszeri megbetegedésekre,
a vérnyomás szabályozására, vashiányra, de jó a megfázásokra, köhögésre és a torokgyulladásra is, az már csak a ráadás, hogy még a C-vitamin tartalma is magas.
Télen velő formájában ajánlott a fogyasztása.
Erdei mézharmat:
A mézharmat nemcsak az immunrendszerünket erősíti, de igazi különlegesség is, ugyanis a mézharmatot a méhek nem a virágok nektárjából,
hanem az erdei fákon (fenyőfélék, hárs, gesztenye) található mézharmatból készítik.
A színe általában sötét, íze nagyon zamatos, és magas a természetes ásványi anyag tartalma.
Leginkább reggelihez ajánlott, hogy nem csak jól, hanem egészségesen induljon a nap.
Ennél a hat problémánál segít a homoktövis
- Találatok: 724