Fő tartalom átugrása

Egészségpercek

Öt természetes immunerősítő a téli megfázás ellen

A hűvösebb napokkal és a nulla fok körüli hajnali hőmérséklettel a náthaszezon is megérkezett 
immunerositok mbe optimized.hu
A hideg és nyirkos időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének 

Információnk a tájékozódást segítik, magyarázó jellegűek, kérjük részletesebb információért kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!    
A hűvösebb napokkal és a nulla fok körüli hajnali hőmérséklettel a náthaszezon is megérkezett.
A hideg és nyirkos időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének, azonban egy kis odafigyeléssel, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával
az őszi megfázás is könnyen elkerülhető.
A megfelelő higiénia és a rendszeres mozgás mellett a tudatos táplálkozás is fontos ahhoz, hogy immunrendszerünk jól működjön,
hiszen bizonyos ételek fogyasztásával jelentősen erősíthető a szervezet védekezőképessége.
Ehhez nem kell több, mint hogy a jól ismert immunerősítő szuper-élelmiszerek közül néhányat gyakrabban együnk.
De mik azok az ételek, amik télvíz idején a legjobban támogatják az immunrendszerünket?

Kakukkfűszirup:
A kakukkfűszirup nemcsak az immunrendszer erősítésére alkalmas, hanem az ősszel és télen oly gyakori légúti megbetegedések megelőzésére, illetve azok kezelésére is.
A -, B1-, B2-, B3-, B5 -, B6 és a C-vitamin mellett nagyobb mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat.
Azoknak is ajánlott, akik már lebetegedtek, mivel a kakukkfűszirup csillapítja a köhögést, nyugtatja a hörgőket és enyhíti a nátha tüneteit. 
Homoktövis:
A homoktövis természetes immunerősítő „csodanövény” értékes fitotápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, és a benne lévő rendkívül magas vitamintartalom
(A-, B-, C-, E-, K-, P-vitamin) miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre, főleg, ha velő formájában fogyasztjuk.
Télen különösen ajánlott, mert tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom.
Érdemes termelői homoktövis termékek közül választani, mert azok olyan kíméletes módszerrel készülnek, amelyek megőrzik a növény értékes hatóanyagait                               
Propolisz:
A propoliszt általános immunerősítőként, vagy átfutó betegségeknél (például a megfázás első jeleinél) javasolt alkalmazni, hiszen annyira hatásos, hogy „természetes antibiotikumnak” is szokták hívni.
De nemcsak megfázás esetén ajánlott, mert számos egyéb jó tulajdonsággal rendelkezik: gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő,
valamint vírus- és gombaölő hatása is van. Fogyasztását belsőleg, tinktúra formájában vagy mézbe keverve ajánlott.

Fekete ribizli:
A fekete ribizlit régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban, hiszen jótékony hatást gyakorol a szív és érrendszeri megbetegedésekre,
a vérnyomás szabályozására, vashiányra, de jó a megfázásokra, köhögésre és a torokgyulladásra is, az már csak a ráadás, hogy még a C-vitamin tartalma is magas.
Télen velő formájában ajánlott a fogyasztása.

Erdei mézharmat:
A mézharmat nemcsak az immunrendszerünket erősíti, de igazi különlegesség is, ugyanis a mézharmatot a méhek nem a virágok nektárjából,
hanem az erdei fákon (fenyőfélék, hárs, gesztenye) található mézharmatból készítik.
A színe általában sötét, íze nagyon zamatos, és magas a természetes ásványi anyag tartalma.
Leginkább reggelihez ajánlott, hogy nem csak jól, hanem egészségesen induljon a nap.

Ennél a hat problémánál segít a homoktövis

Videó szerzője:Ujhelyi Szabolcs Zoárd

 

 




  • Találatok: 724
Egyesület címe
  • Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete
  • 7621 Pécs, Lyceum utca 5
  • Nyitvatartás:
    munkanapokon 8:00-12:00 
Telefonszám
E-mail cím
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook kovetes